Димитър Манолов настоява да отпадне облагането на минималната работна заплата

...
 Димитър Манолов настоява да отпадне облагането на минималната работна заплата
Коментари Харесай

Правителство ни на марсианците ли е? Синдикален лидер скочи срещу разграбването на държавата

 Димитър Манолов упорства да отпадне облагането на минималната работна заплата и да се вдигне най-малко на 1000 лв.

Служебното държавно управление да не е на марсианците? Този въпрос зададе в ефира на бТВ президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов, откакто водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев го пита дали ще се съгласи с тезата, която стартира министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров, че не е работа на кабинета „ Донев “ да предлага ограничения и политики с дългогодишен резултат, в това число и за нарастването на приходите. 

„ Това е тичане от отговорност. Какво като е длъжностен кабинет? Той да не е на марсианците? Всяко държавно управление има уговорката за стабилно ръководство на страната “, възкликна синдикалният водач. 

„ Нека да си спомним на този празник, че тези неща, които през днешния ден всички считаме за нещо като естествени феномени – възбраната на детския труд, 8-часовия работен ден, пенсиите, болничните, майчинството, са пристигнали, откакто някой се е сборил за тях. Столетия хората са се стремели да ги извоюват “, разяснява той.

Както е известно има ниско възнаграждение на труда и не толкоз положително, само че в никакъв случай няма да има задоволително, съобщи Манолов. 

Според него, минималната работна заплата би трябвало да е половината от междинната, т.е. към 1000 лв.. 

„ Бяхме привикнали на една не толкоз огромна динамичност в объркването на нещата. През последните две години обаче това извънредно бързо се трансформира “, прибавя той.

Безумно е оптималният застрахователен приход да е еднакъв на най-високата пенсия, акцентира президентът на КТ „ Подкрепа “.

„ Тази латернаджийска музика „ плоският налог, плоският налог “ би трябвало да прекъсне. Със сигурност би трябвало да бъдат изменени налог облага, а по този начин също и подоходният. Политиците не смеят да го създадат “, разяснява той.

Трябва да отпадне облагането на минималната работна заплата, посочи Манолов. 

„ Хората с най-ниски приходи заплащат най-големи налози. Имаме оптимален застрахователен приход, за който не се заплащат осигурителни вноски. Това е нещо, което съществуваше преди да влезе плоския налог и тогава се вижда, че данъчно-осигурителното изземване е регресивно, т.е. колкото по-голям приход имаш, толкоз по-малък % от него внасяш като налози и осигуровки “, изясни той.

„ Корупцията в България е една от най-малките, макар нелепостите, които обичаме да си приказваме. Тя е такава, тъй като минимум произвеждаме. Корупцията е % от това, което добиваме “, съобщи синдикалистът. 

„ Данък добавена стойност по какъв начин да нямаше резултат? Цените в заведенията се подвигнаха тройно “, пошегува се той.

Да, само че не това бе търсения резултат, прекъсна го водещият. 

„ Казват, че трябвало да се вземат дивидентите на държавните предприятия, а за какво не на частните? България се нуждае от ограничения за отбрана на държавната благосъстоятелност. Каквото можаха, разграбиха. Това би трябвало да спре “, акцентира Манолов. 

След като бе запитан по кое време ще се озъбим, той сподели, че през август-септември, нещата ще бъдат безпощадно забележими. Тогава ще се теглят заеми и ще се понижават разноски, предвижда той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР